23 Lut

Campesino

Campesino

Campesino wyróżnia się mocnym smakiem i tradycyjnym składem. To rodzaj Yerba Mate pochodzący z Paragwaju, dostępny również w wersji smakowej. Jak smakuje ta odmiana Yerba Mate. Właściwości, skład i ciekawe wersje smakowe Campesino – tego dowiecie się w dzisiejszym wpisie 🙂

Yerba Mate Campesino – dla kogo?

W skład Yerba Mate Campesino wchodzą drobno zmielone liście i gałązki ostrokrzewu. Z uwagi na to, zawiera również sporo pyłu. Nie stanowi to problemu, jeśli posiadamy odpowiedni rodzaj bombilli, czyli rurki do picia Yerba Mate. Właściwości i smak mogą różnić się w zależności od grubości zmielenia. Na efekt końcowy składa się wiele czynników, jak teren, na którym rośnie ostrokrzew oraz poszczególne etapy produkcji Yerby. Wersja Campesino jest intensywna, a susz można zalewać wiele razy. Ma działanie mocno pobudzające oraz ciekawy, gorzkawy smak, który z pewnością zachwyci amatorów oryginalnego smaku ostrokrzewu.

Compesino to Yerba Mate o różnych „twarzach”

Podstawą smaku Yerba Mate jest rodzaj suszu, jednak różne dodatki potrafią go mocno zmienić. Yerba Mate Campesino można często spotkać w wersjach smakowych. Ciekawym przykładem jest ta z dopiskiem „anis”, czyli posiadająca w składzie anyż, który nadaje słodkiego smaku. Campesino cytrynowa, z dodatkiem zioła burrito albo katuava różnią się smakiem oraz działaniem. Chcesz sprawić sobie Yerba Mate? Sklep nasz chętnie Ci w tym pomoże 🙂

Yerba Mate – właściwości dobre dla zdrowia

Ostrokrzew to roślina zawierająca wiele cennych składników. Zdecydowanie warto pić Yerba Mate. Właściwości mówią same za siebie 🙂 To potężna porcja energii, pobudza nawet lepiej niż kawa. Oprócz tego zawiera mnóstwo witamin i minerałów, pomaga w oczyszczaniu organizmu i poprawia samopoczucie. Zdecydowanie ciekawe jest także parzenie i picie naparu ze względu na oryginalne naczynka. Yerba to samo zdrowie! 🙂
 
« Powrót do Słownika Pojęć